Geen vaarwel, maar tot ziens

Foto:

Marion Smit, intern begeleider (IB-er) op basisschool de Vuurvlinder, gaat na meer dan 25 jaar werkzaam te zijn geweest in het onderwijs in Beuningen met pensioen. Een bijzondere IB-er gaat hiermee het onderwijs verlaten… maar toch niet helemaal.

Marion had in haar werk oog voor alle kinderen die hulp nodig hadden. Ze was vaak een luisterend oor voor kinderen, ouders en leerkrachten. Kinderen wisten de weg naar Marion altijd te vinden, en kwamen met een opgelucht hart weer terug de klas in.

Marion begon haar loopbaan hier in Beuningen als leerkracht op de Dromedaris en ging daarna naar de Achtsprong aan de Veerman. Na enige jaren als leerkracht te hebben gewerkt, wilde ze graag intern begeleider worden. Daarmee zou ze er kunnen zijn voor kinderen die net wat meer aandacht nodig hebben. Na haar omscholing specialiseerde zij zich op het gebied van sociaal-emotionele vorming. Ze gaf veel kinderen van verschillende basisscholen van de gemeente Beuningen extra ondersteuning.

Als IB-er maakte ze vervolgens de stap naar de nieuw opgerichte school de Vuurvlinder. Daar neemt ze vrijdag 25 maart afscheid van haar werkende leven. Maar haar onderwijshart stopt niet met kloppen. Ze wordt vrijwilliger! Eén dag in de week blijft ze zich inzetten voor de kinderen die haar nodig hebben.

Cookieinstellingen