Met de Bloesemalert App precies op tijd voor de mooiste bloesemwandeling

Foto: Waterschap Rivierenland

De periode dat de bloesem in volle bloei staat, is misschien wel de mooiste tijd van het jaar. Na een lange winterperiode beginnen de bloesemknoppen tot ontknoping te komen. De laag- en hoogstamfruitbomen geven met hun fleurige bloesem letterlijk kleur aan de regio. Stap dus snel op de fiets of trek de wandelschoenen aan en kom tot bloei tussen de bloesem.

Spannende periode

Ondanks de mooie bloemenpracht is de bloesemperiode ook enorm spannend. Zeker voor de fruittelers hangt er veel van deze periode af. Met het koudefront in aantocht houden de telers het weer scherp in de gaten. Vorst ligt namelijk op de loer en kan veel roet in het eten gooien van de fruitteelt. Zodra de temperaturen richting het vriespunt dalen sproeit de fruitteler water over de bomen met bloesem. Door de bomen met water te besproeien, bevriest het water om de bloesem. Zo ontstaat er een korstje van ijs en wordt voorkomen dat de bloesem en dus de vrucht bevriest.

Blijf op de hoogte!

Om teleurstelling te voorkomen is de handige Bloesemalert-app in het leven geroepen. Met behulp van deze gratis app weet je precies wanneer welke bloesem bloeit. De bloesempracht is maar van korte duur en door invloed van het weer onvoorspelbaar. In alleen de maand maart zijn er al ruim 5200 nieuwe downloads bij gekomen. Dit laat goed zien dat bezoekers van de streek behoefte hebben aan actuele informatie over de bloesemstand. Dankzij de Bloesemalert-app weet je zeker dat je optimaal kunt genieten van het beste wat de streek te bieden heeft. Heb je de Bloesemalert-app nog niet gedownload? Downloaden kan gratis op www.bloesemalert.nl.

Cookieinstellingen