Natuurfotowedstrijd Omroep Gelderland 2022 van start

Foto: Omroep Gelderland

Het is weer tijd voor de jaarlijkse Gelderse Natuurfotowedstrijd. Dé wedstrijd voor natuurliefhebbers die de mooiste natuurverschijnselen proberen vast te leggen. Maar ook voor degenen die bij toeval een ‘lucky shot’ hebben gemaakt.

BuitenGewoon, het natuurplatform van Omroep Gelderland, is op zoek naar de mooiste natuurfoto van het afgelopen jaar.

Inschrijven

Je mooiste natuurfoto’s kun je in sturen via BuitenGewoon. De wedstrijd bestaat uit de volgende categorieën: dieren, landschap, macro en het jaarthema ‘de natuur ontwaakt’. Daarnaast is er dit jaar een aparte categorie met een eigen prijs voor fotografen t/m 18 jaar. Een kritische blik is geboden want in iedere categorie kan je maar met één foto deelnemen. Insturen kan tot en met 31 mei 2022.

De prijzen

De inzendingen worden beoordeeld door een driekoppige jury bestaande uit natuurfotograferen Johan van der Wielen en Harvey van Diek en boswachter publiek bij Geldersch Landschap en Kasteelen Clara Wilken. Voor iedere categorie kiest de jury 10 kanshebbers. Deze worden op 5 juli gepubliceerd op de website.
De prijzen zijn als volgt:
 1. Juryprijs
  De fotograaf met de mooiste Gelderse natuurfoto van het jaar wint een exclusieve privé masterclass van natuurfotograaf en jurylid Johan van der Wielen én een publicatie in Mooi Gelderland.
 2. Publieksprijs
  De foto met de meeste stemmen van het publiek wint een verblijf van twee nachten inclusief ontbijt in het Wikkelhouse Apeldoorn én een online cursus van Natuurfotografie Magazine.
 3. Winnaar per categorie
  De winnaar van één van de vier categorieën gaat ervandoor met het boek ‘De mooiste fotolocaties van Oost-Nederland’. In het boek staan 145 gebieden en 600 locaties tot in detail beschreven.
 4. Jeugd t/m 18 jaar
  De winnaar van de categorie jeugd wint een cheque om de fotografie-uitrusting uit te breiden en daarnaast een jaar lang het Natuurfotografie Magazine.

Alle winnaars krijgen daarnaast één jaar gratis donateurschap van Geldersch Landschap & Kasteelen.

Het natuurplatform BuitenGewoon is opgericht als initiatief van Omroep Gelderland en is te volgen via buitengewoon.nl waar een diversiteit aan natuurnieuws, indrukwekkende natuurfoto’s en wandelroutes is te vinden. Daarnaast is BuitenGewoon vanaf 7 mei iedere zaterdag te zien op TV Gelderland.

♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Reacties

Cookieinstellingen