Waarschuwing blauwalg Maaslanden, Hanzeland en De Schans

Foto: Marion Golsteijn, CC BY 4.0, Wikimedia

Appeltern/Maasbommel/Alphen aan de Maas – De Provincie stelt een waarschuwing in vanwege blauwalg op drie locaties in de gemeente West Maas en Waal.

Het gaat om recreatieplas De Maaslanden te Appeltern, Hanzeland te Maasbommel en recreatieplas Camping De Schans te Alphen aan de Maas.

Niet in zwemmen

Uit een visuele inspectie is gebleken dat er drijflagen van blauwalgen in de zwemzones zijn ontstaan in het water bij de drie locaties. Hierdoor bestaat er een verhoogd risico op gezondheidsklachten.

Onder invloed van wind kan er ophoping van de blauwalgen plaatsvinden in een gedeelte van het zwemwater. Dan ontstaat een groene of groenblauwe olieachtige laag die op het water drijft. Er wordt voor gewaarschuwd om niet door deze drijflaag heen te zwemmen en er geen kinderen in te laten spelen.

Actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit staat op: zwemwater.nl,  de teletekstpagina van Omroep Gelderland (pagina 390 en verder)

Klachten over het zwemwater?

Mensen die een klacht of vraag over het zwemwater hebben, kunnen op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur bellen met het Provincieloket, tel. (026) 359 99 99. Mailen kan naar: [email protected]

Cookieinstellingen