De Vuurvlinder op bezoek bij kinderboekenschrijfster Li Lefébure

Foto: De Vuurvlinder

In het kader van de kinderboekenweek Gi-ga-groen bezocht groep 4 van basisschool de Vuurvlinder een voorleessessie van kinderboekenschrijfster Li Lefébure.

Schrijfster Li Lefébure deelt graag haar passie voor lezen en schrijven met kinderen. Op woensdag ontvangt ze de kinderen bij Wito Bruna Beuningen voor een voorleessessie. Het begint met een vragen moment waarin de kinderen meer te weten kunnen komen over de schrijfster zelf. “Heb je een huisdier? Wat is je lievelingskleur?”

Daarna start de voorleessessie. “Draakje Donatius kan niet slapen, hij krijgt geen hap door zijn keel en hij kan aan niets anders denken. Hij is verliefd … op Elfje Floriene! Maar is zij ook op hem?” De kinderen hangen aan haar lippen. Amy (7 jaar) vertelt: “Het draakje durft niet te vertellen dat hij verliefd op haar is. Hij vindt het zo spannend dat hij een briefje aan haar schrijft. Het elfje (let op spoileralert!) vindt hem net zo leuk als witte chocolade, haar lievelingseten, maar is niet verliefd op hem”. Het verhaaltje over verliefd zijn en houden van je vrienden slaat aan bij de kinderen.

Hierna worden ze nog verwend met nog een verhaaltje, een quizspel met de schrijfster én de klas mag het boek over Draakje Donatius meenemen. Vrolijk loopt de groep terug naar school al babbelend over verliefd zijn en vrienden worden.

Cookieinstellingen