De toekomst van Beuningen

Foto: Beuningen Nieuws

Op het moment spreken enkele politieke partijen van de gemeente Beuningen hun zorgen uit voor de toekomst van onze mooie gemeente. Zij hebben angst dat wij middels verstedelijking worden opgeslokt door de gemeente Nijmegen.

Beuningen Nu en Morgen vindt uitbreiding van onze woonkernen belangrijk en essentieel voor een duurzame toekomst. Dit houdt onze verenigingen en voorzieningen vitaal, draagt positief bij aan leefbare dorpen en buurten en voorkomt ‘vergrijsde’ gebieden. Wel is kwaliteit en mate aan de orde, om die reden waren we initiatiefnemer voor totstandkoming van het 10-punten plan. Hierin staat beschreven aan welke voorwaarden uitbreiding van woongebieden moet voldoen, waaronder een goede verhouding tussen huur, koop en betaalbaarheid. Tevens dient er voldoende groen en openbare ruimte aanwezig te zijn met plekjes om elkaar te ontmoeten. Onze jeugd verdient -en krijgt- een plek om te wonen in Beuningen.

Beuningen is en blijft een fijne woongemeente met een dorpse identiteit en wij willen dat behouden. Deze regio staat onder druk en om die reden is onze partij sterk vertegenwoordigd in de agendacommissie van de verstedelingsstrategie Arnhem Nijmegen en netwerkt onze wethouder voortdurend in de regio. We zetten in op duurzaamheid, wonen, werken, recreatie en voldoende groene ruimte. We willen het Oeverwallengebied (tussen van Heemstraweg en Waal) behouden en het Kommengebied (ten zuiden van A73) zelfs versterken door het toevoegen van fietspaden, natuur en ruimte voor opslag van water. Ook onze agrariërs houden hier hun plek.

Beuningen wordt niet opgeslokt door Nijmegen, Beuningen blijft Beuningen alleen nóg beter en mooier!

Bron: Beuningen Nu en Morgen.

Cookieinstellingen