Informatiebijeenkomst energie

Foto: www.samendewinterdoor.nu

Zaterdag 19 november is er een bijeenkomst ‘Samen de winter door’ met gratis energie-experts. de bijeenkomst wordt georganiseerd door coöperatie EnergieVoorVier, de energiecoöperatie van gemeente Beuningen. Steeds meer huishoudens hebben moeite met het betalen van hun energierekening.

Elkaar helpen

Jody van Ittersum, bestuurslid energiecoöperatie EnergieVoorVier: “Er zijn steeds meer mensen die hun energierekening nauwelijks kunnen betalen of een steeds groter gedeelte van hun inkomen hieraan zien opgaan. De tijd dringt, want de wintermaanden komen eraan. De overheid helpt, veel mensen weten namelijk niet waar te beginnen met het treffen van energiebesparende maatregelen en welke tips betrouwbaar en impactvol zijn. We moeten elkaar dus helpen, want we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. De bijeenkomst is bedoeld om mensen laagdrempelig op weg te helpen.”

Samen de winter door

Om huishoudens aankomende winter te ondersteunen om grip te krijgen op hun energierekening wordt een openbare bijeenkomst georganiseerd: ‘Samen de winter door.’

Belangstellenden kunnen hier advies inwinnen van energie-experts, om zo meer inzicht te krijgen in hoe zij hun energiesituatie kunnen verbeteren.
Met tips, uitleg en een gratis informatiepakket kunnen bezoekers vervolgens hun eigen energierekening verlagen. De bijeenkomst is een initiatief van alle energiecoöperaties door heel Nederland. Zij hebben geen winstoogmerk en geven puur vanuit een maatschappelijk belang onafhankelijk advies.

Meer informatie

De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 19 november in De Lѐghe Polder in Beuningen. De bijeenkomst begint in 13.00 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie en meer locaties in Nederland op: www.samendewinterdoor.nu

 

Cookieinstellingen