Vrijwilligers geven de ondersteuning door Perspectief een 8,3

Foto: Perspectief

In december jl. heeft Stichting Perspectief aan al haar vrijwilligers een enquête gestuurd. Doel van deze enquête is de ondersteuning aan vrijwilligers te optimaliseren. In totaal hebben 117 vrijwilligers de lijst ingevuld (61%). Stichting Perspectief is de welzijnsorganisatie in Beuningen die staat voor verbinden, ontmoeten, signaleren, voorkomen en méédoen. De 29 medewerkers (16 fte) voeren samen met vele vrijwilligers een 30 tal projecten uit. Zonder deze vrijwilligers zou er geen Perspectief zijn.

Ruim driekwart van de vrijwilligers vindt de ondersteuning en begeleiding door hun projectleider goed en 91% zegt met zijn vragen bij de projectleider terecht te kunnen.

Op de vraag of zij zich voldoende geschoold voelen voor hun taak, geeft 91% een bevestigend antwoord. Daarnaast geven 19 vrijwilligers een onderwerp op waarover zij geschoold zouden willen worden, zoals het omgaan met mensen met dementie, – met eenzaamheid, filmpjes leren maken of leren brainstormen. Perspectief gaat hiermee aan de slag vanuit haar vrijwilligersacademie.

Perspectief is blij met deze resultaten en wil er alles aan doen de goede ondersteuning voort te zetten.

Bij alle projecten zijn vrijwilligers betrokken, zij ondersteunen, voeren taken uit, zijn de oren en ogen van de samenleving. De organisatie Perspectief bestaat niet zonder de enorme inzet van al deze vrijwilligers. Wij zijn hen daar zeer dankbaar voor!

Cookieinstellingen