Nieuw gezondheidscentrum Winssen opent september 2024

Foto: OBGZ

De ontwikkeling van het nieuwe gezondheidscentrum in Winssen vordert snel. De bouw van gezondheidscentrum Jan Libottéstraat start waarschijnlijk in september. Dat maakte Sijmen Versluijs, in de gemeenteraad van Beuningen, dinsdagavond bekend. Een jaar later, in september 2024, gaat het centrum open.

Er is een bestemmingsplan voor het centrum opgesteld en inmiddels onherroepelijk. Bewoners hebben geen bezwaar gemaakt tegen het bestemmingsplan. De initiatiefnemers vroegen ook een omgevingsvergunning aan. De behandeling zal naar verwachting eind juni, begin juli zijn afgerond. Volgens de wethouder kan daarna met de bouw worden begonnen.

Een bestaande huisartsenpraktijk wordt omgebouwd tot gezondheidscentrum. Het huidige gebouw wordt gemoderniseerd en er wordt nieuwbouw omheen gebouwd. Het wordt drie keer zo groot als nu.

In het centrum zullen in de toekomst huisartsen, fysiotherapeuten, praktijkondersteuners en ander verplegend personeel gehuisvest worden. Ook komt er een apotheekservicepunt. Daarnaast komen er ruimtes voor onder meer logopedie en podotherapie.

Cookieinstellingen