Boert Bewust Lunch bij het Rondeel

Foto: RitaE via Pixabay

Ter gelegenheid van de onthulling van het ‘Boert Bewust’-bord bij het Rondeel, wordt er een lunch georganiseerd op zaterdag 24 juni. Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen en te lunchen op de boerderij. Dit kan tussen 11.00 en 15.00 uur.

Naast de lunch op 24 juni zijn er verschillende leuke EI-spellen & Kip-weetjes  voor de kinderen, een expositie en een expeditie tussen eierdopjes en een luchtkussen.

Bij het Rondeel worden kippen met veel zorg voor dierenwelzijn en milieu gehouden, gebaseerd op alle natuurlijke behoeftes van de kip. De kippen leven in een ronde stal; een uniek concept voor de pluimveehouderij in Nederland. De stal is in 2012 gebouwd en sinds het najaar van 2021 hebben Jan en Heleen van Wijk de leiding over het bedrijf.

Boert Bewust is een initiatief om meer verbinding tussen boeren en de maatschappij te creëren. Bewuste boeren worden gecertificeerd op minimaal vier van de volgende thema’s; maatschappij, uitstraling bedrijf, energie, milieu, mest, dierwelzijn en diergezondheid. In de regio Rijk van Nijmegen en Maas en Waal zijn inmiddels meer dan twintig Boert Bewust boeren actief.

Het Rondeel is gevestigd aan de Elsenpas 2A in Ewijk. De entree zaterdag 24 juni is gratis. Meer informatie: www.rijkvannijmegenboertbewust.nl/boer/rondeel-ewijk.

Cookieinstellingen