Mantelzorg compliment voor echtpaar van Rijn

Foto: Gemeente Beuningen

Beuningen, 21-07-2023 – Deze week ontvangen alle geregistreerde mantelzorgers in de gemeente Beuningen per post het jaarlijkse mantelzorgcompliment. Een mooie blijk van waardering voor de inzet van deze bijzondere groep mensen, die langdurig, intensief en onbetaald zorgen voor hun hulpbehoevende, chronisch zieke of gehandicapte naasten.

In de gemeente Beuningen zijn bijna 400 mantelzorgers geregistreerd bij het steunpunt Mantelzorg. Deze mantelzorgers zijn van onschatbare waarde voor hun naasten en de samenleving als geheel. Ze bieden niet alleen zorg en ondersteuning, maar ook tijd, energie, kennis en aandacht, vaak naast hun eigen verantwoordelijkheden zoals een baan, opleiding en gezin.

Een van de vele mantelzorgers die zich met hart en ziel inzet, is het echtpaar Van Rijn uit Winssen. Meneer van Rijn (83) en zijn vrouw (81) verlenen al vele jaren mantelzorg aan meerdere buren. Bijna twee decennia geleden kwamen ze in Winssen wonen en waren ze de jongste in de buurt. Het echtpaar organiseerde allerlei gezellige activiteiten voor de ouderen in hun buurt, zoals middagen met bingo of koffiemomentjes. Daarnaast waren ze jarenlang actief als mantelzorgers bij Zorgcentrum Alde Steeg.

Nu is mevrouw Van Rijn mantelzorger voor haar ernstig zieke man. De zorg is intensief, maar ze vervult deze rol met liefde en toewijding. Onlangs ontvingen zij een huisbezoek van Wethouder Frans Houben, die persoonlijk hun verhalen aanhoorde. Tijdens het bezoek deelden ze hun ervaringen als mantelzorgers, waarbij ze ook spraken over de uitdagingen van ouderen in het digitale tijdperk en het belang van wederzijdse steun tussen generaties.

Het mantelzorgcompliment is een welverdiende waardering voor al deze toegewijde mantelzorgers. Het Beuningse Bon-cadeau stelt hen in staat iets leuks te kopen bij de aangesloten ondernemers uit de gemeente Beuningen. Op deze manier hoopt de gemeente iets terug te kunnen geven aan degenen die altijd klaarstaan voor anderen.

Mantelzorgers zijn onmisbare steunpilaren in onze samenleving, en het is van groot belang om hun inzet en betrokkenheid te erkennen en te waarderen. Daarom nodigt het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Perspectief ook degenen die nog niet als mantelzorger zijn aangemeld, uit om contact op te nemen. Zij staan klaar om ondersteuning en begeleiding te bieden aan alle mantelzorgers in de gemeente Beuningen.

Laten we als samenleving samen stilstaan bij de buitengewone bijdragen van mantelzorgers en hen het respect en de erkenning geven die zij verdienen. Zorg voor elkaar, in goede en moeilijke tijden, dat verdient een groot compliment!

Cookieinstellingen