Feestelijk terug van weggeweest: Beleef de magie van de Winssense Kermis 2023!

Foto: 44833 / pixabay

Winssen, 25 juli 2023 – Na drie afwezige jaren, is het moment eindelijk daar: de Winssense Kermis keert groots terug naar het hart van Winssen. Van zaterdag 12 augustus tot en met dinsdag 15 augustus zal het Admiraal van Ghentplein bij Ontmoetingscentrum De Paulus bruisen van de kermisattracties en feestelijke activiteiten.

De afgelopen jaren hebben de inwoners van Winssen enkele teleurstellingen moeten verwerken. In 2020 en 2021 waren er geen kermisattracties vanwege de coronapandemie. In 2022 leek het erop dat de kermisattracties weer terug zouden keren, maar op het laatste moment trok de organisatie van kermisexploitanten zich terug. Echter, dit jaar heeft een sterk collectief tussen de Gemeente Beuningen en op initiatief van lokale organisaties zoals Ontmoetingscentrum de Paulus, Stichting Winssense Kermiskoers, de Winssense Jongeren- en seniorenvereniging en De Arend, ervoor gezorgd dat de Winssense Kermis terugkeert met een knallende editie.

Wethouder Alwin Steeg (evenementen): “Initiatiefnemers die zich inzetten om iets moois voor het dorp te organiseren, zij laten duidelijk zien dat er behoefte is aan een kermis in Winssen. De gemeente Beuningen steunt dit initiatief. Door de combinatie van een kermis met kermiskoers en vele andere activiteiten die worden georganiseerd, wordt een breed publiek bereikt. We verwachten dat het een groot succes wordt”.

Het Admiraal van Ghentplein zal gedurende vier dagen het bruisende middelpunt zijn van de Winssense Kermis. Een breed scala aan kermisattracties en een gezellig kermisterras bij De Paulus, zal jong en oud vermaken. Van spannenderitjes tot smakelijke lekkernijen, er is voor ieder wat wils. Het plein zal bruisen van gezelligheid en vertier, waarbij onvergetelijke herinneringen worden gemaakt.

Naast de kermisattracties staan de kermisfeesten centraal in de festiviteiten van de Winssense Kermis. Heel vroeger, vonden deze feesten plaats tussen ‘Café De Arend’ en de voormalige cafetaria van Jo en Hanny. Daarna verplaatste het feest zich naar de muziekkoepel en sinds enkele jaren is het feest weer terug bij De Arend, maar dan op straat onder een vrij toegankelijke en sfeervolle overkapping. Van zaterdag 12 augustus tot en met maandag 14 augustus is het dus volop feest bij De Arend.

Bezoekers kunnen genieten van live muziek, entertainment en een gezellige sfeer. Op zaterdagavond zorgt DJ Mike voor een oergezellige ambiance, op zondagmiddag kunnen bezoekers genieten van de Winssense Kermiskoers met aansluitend koersfeest, en op maandagmiddag is er een ‘Daags na de Koers’ matinee met livemuziek van trio Broodopdeplank. Alle dagen zijn vrij gratis te bezoeken.

Een absoluut hoogtepunt van de Winssense Kermis is de eerste lustrumeditie van ‘d’n Winssense Kermiskoers’, waarvan de eerste editie in 2017 plaatsvond. Deze spectaculaire wielerkoers brengt renners van verschillende niveaus samen voor een uniek evenement. Het parcours voert dwars door het pittoreske dorp Winssen, zelfs door de kermistent heen. Op zondagmiddag om 14.00 uur start de Jozef Janssen Classic, een uitdagende rit voor recreatieve fietsers. Daarna vindt de Rob Hijmans Classic plaats, een wedstrijd voor de wat meer ervaren renners. Beide koersen beloven een spektakel te worden waarbij deelnemers strijden om de eer en toeschouwers genieten van de spanning en sensatie. Met de gezelligheid van een dorpsfeest, maar de adrenaline van een heuse Touretappe!

Naast de kermisattracties, de wielerkoers en de feesten biedt Ontmoetingscentrum De Paulus ook diverse activiteiten aan. Bezoekers kunnen genieten van een gezellig kermisterras tegenover het plein en op dinsdagmiddag wordt er speciaal voor de senioren een kermislunch georganiseerd.

De Winssense Kermis is terug en staat klaar om alle inwoners en bezoekers van Winssen te verwelkomen voor vier dagen vol plezier en vermaak. Van 12 tot en met 15 augustus kunnen bezoekers genieten van een unieke en feestelijke sfeer die alleen de Winssense Kermis kan bieden.

Voor meer informatie kunt u naar de Facebookpagina van de Kermis Winssen, De Paulus of de website van de Winssense Kermiskoers: www.winssensekermiskoers.nl

Cookieinstellingen