Ontdek de Uiterwaard bij Weurt: Gratis Rondwandeling op 6 augustus

Foto: Het Dijkmagazijn

Op zondag 6 augustus organiseert het IVN Rijk van Nijmegen een boeiende rondwandeling door de prachtige uiterwaard bij Weurt.

Onder begeleiding van een deskundige gids van het IVN verkennen de deelnemers onder andere het Weurtsche Straatje. Dit ‘Straatje’ is eigenlijk een oude veedrift uit de 11e eeuw en geen keurig geplaveid pad, maar een dichtbegroeide oude dijk. Het gebied ligt nabij Nijmegen, maar geeft je het gevoel dat je echt buiten de bewoonde wereld bent. De uiterwaard is een dynamisch gebied met steeds veranderende waterstanden, wat resulteert in een overvloed aan planten en een rijke geschiedenis. De enthousiaste gidsen vertellen graag over de bijzonderheden van dit gebied. Onderweg kunnen deelnemers ook verschillende vogelsoorten en grazende Konikspaarden tegenkomen. De uiterwaard toont zich in deze tijd van het jaar op zijn mooist, vooral nu veel planten in bloei staan.

De wandeling start om 14.00 uur bij de kerk van Weurt (Kerkstraat 54) en duurt ruim twee uur. Het is aan te raden om een lange broek en stevige schoenen te dragen. Deelname aan deze interessante excursie is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via [email protected].

 

Cookieinstellingen