Ondanks zorgen van D66 Beuningen blijft groenonderhoud in gebreke

Foto: D66 Beuningen

In de gemeente Beuningen blijft het groenonderhoud een bron van ongenoegen onder de inwoners. Tijdens de raadsvergadering van juli 2021 bracht de lokale D66-fractie dit prangende onderwerp ter sprake, in reactie op talrijke klachten die de partij had ontvangen. Deze klachten wezen op een duidelijke nalatigheid in het beheer van groenvoorzieningen binnen de gemeente.

De wethouder erkende in de genoemde raadsvergadering de tekortkomingen in het onderhoudsniveau van het groen. De verantwoordelijke hovenier bleek niet in staat om de groeiende achterstand op een tijdige en adequate manier aan te pakken. Dit leidde tot een situatie waarin de kwaliteit van het groenonderhoud ronduit teleurstellend was.

Ondanks de beloofde maatregelen, aangedrongen door D66 Beuningen, lijkt de situatie niet aanzienlijk verbeterd te zijn. Hoewel de route van de 4DAAGSE netjes volgens schema werd gesnoeid, blijft de kwaliteit van het groenonderhoud in de gemeente Beuningen ver beneden de maat. Verontwaardigde inwoners uiten hun klachten nu openlijk op sociale media en geven aan dat de gemeente niet adequaat reageert, wat de frustratie onder de burgers verder aanwakkert.

De teleurstelling over de staat van het groen in de eigen wijken wordt versterkt door het feit dat juist het voorjaar en de zomer de langste dagen kennen, waarop we meer tijd buiten doorbrengen. In contrast met de welverzorgde 4DAAGSE-route ervaren bewoners van Beuningen hiermee een gebrek aan onderhoud dat niet bijdraagt aan een aangename woonomgeving.

Cookieinstellingen