Fort Pannerden zet op Open Monumentendag de deuren open met kunst en fortverhalen

Foto: Nijmegen Nieuws

Op zondag 10 september, Open Monumentendag, mag je Fort Pannerden niet overslaan! Het fort is gebouwd in 1869, prachtig gerestaureerd en onderdeel van UNESCO Werelderfgoed ‘De Hollandse Waterlinies’.

Het Fort ligt in een wonderschoon natuurgebied, Klompenwaard, onderdeel van De Gelderse Poort en is eigendom van Staatsbosbeheer. Op Open Monumentendag is het fort geopend tegen een gereduceerde prijs: € 7.50. Tickets zijn online te boeken via de website: www.fortpannerden.eu.

Voor houders van een museumkaart is de toegang gratis.

Optredens van koor Jekadee

Ook dit jaar biedt Fort Pannerden een podium aan kunstenaars van het Kunstcollectief Gelderse Poort in het tweede weekend van september. Op zondag 10 september zal koor Jekadee uit Doornenburg twee optredens geven: om 14.15 uur en om 15.00 uur.

Vanaf zaterdag 9 september tot eind oktober zijn er werken te zien van drie beeldend kunstenaars: Peter Bergenhenegouwen (beelden en objecten), Charlotte Aukema (grafisch werk) en Gerrie Cuijpers (schilderijen en (foto)collages). De toegang tot de expositie is gratis.

Voor meer informatie over de kunstenaars en hun werk: https://www.fortpannerden.eu/evenementen

Fortverhalen beleven

Jong en oud kunnen het Fort op verschillende manieren beleven. De gidsen van Fort Pannerden laten u graag alle details van Fort Pannerden zien. Er worden meerdere rondleidingen op een dag gegeven. Liever zelf op pad? Neem de audiotour Fortverhalen mee.

Voor de kinderen bieden wij de speurtocht ‘Expeditie Pannerden’ en er is een thema speurtocht, die deze maand in het teken staat van Kunst in het Fort. Of speel het escaperoomspel ‘Elements’. Een kanondemonstratie behoort ook tot de mogelijkheden.

Ook zijn er mooie wandelingen uitgezet in de Klompenwaard en in de fortgracht. Geniet van het uitzicht over de rivieren vanaf het dak en sluit de dag af in ons restaurant.

Openingstijden en tickets

  • Het fort is de hele maand september geopend van 11.00-17.00 uur, behalve op maandag.
  • Zie voor overige informatie: www.fortpannerden.eu
  • Adres: Waaldijk 1, 6686 MV Doornenburg.
Cookieinstellingen