NAS Korfbalteams schitteren in succesvol weekend

In een sportief weekend vol korfbalactie bij NAS, werden er op verschillende niveaus indrukwekkende prestaties neergezet.

De pupillen E traden thuis aan tegen DAW en moesten zich aanpassen aan de nieuwe spelregels, waaronder een hogere korf en een grotere bal, evenals toegestane verdediging. De meiden lieten zien dat ze snel konden schakelen en begonnen sterk. Er werd goed samengewerkt en kansen werden gecreëerd. Bij rust stond NAS met 1-0 voor. Hoewel DAW na de pauze de gelijkmaker scoorde, gaven de NAS-pupillen niet op. Ze schakelden een tandje bij en wisten nog vier keer te scoren, wat resulteerde in een eindstand van 5-1. De doelpunten werden gemaakt door Naomi (2), Kyara, Zowi en Bo.

De aspiranten C speelden hun eerste wedstrijd van het seizoen voor eigen publiek en begonnen vol enthousiasme. Jolijn opende de score en het team toonde uitstekende verdediging, vrije loopbewegingen en benutte kansen. In totaal werden er vijf doelpunten gescoord, met Emma, Fiene, Jade en Britt als doelpuntenmakers. Het team speelde als eenheid en toonde teamgeest, ondanks de uitdagende weersomstandigheden.

Op zondag namen de senioren het op tegen Korfrakkers en lieten een sterke start zien door snel meerdere doelpunten te scoren. Hoewel Korfrakkers enkele strafworpen kreeg, misten ze veel kansen. Bij rust leidde NAS met 8-3. In de tweede helft, ondanks enkele blessures en de hitte, hield NAS de voorsprong vast. Korfrakkers begon echter afstandsschoten beter te benutten. Gelukkig bleef NAS op koers en eindigde de wedstrijd met een score van 14-10 in hun voordeel. De doelpunten werden verdeeld over verschillende speelsters, met Lisanne, Lisa, Lotte, Larissa, Mandy, Femke, Fleur en Linde als doelpuntenmakers.

Al met al was het een succesvol weekend voor NAS, met indrukwekkende prestaties op alle niveaus. De teams toonden vastberadenheid en teamgeest, wat veelbelovend is voor de rest van het seizoen.