Voorstelling Heart of Every Town, Ad Vanderveen Quartet

Foto: Molentheater

Ad is een zeer gerespecteerde singer-songwriter die vaak de Nederlandse Neil Young wordt genoemd omdat zijn stijl gelijkenissen heeft met die van Neil.

Hij maakt al heel wat decennia muziek en heeft een fanatieke fanbase in Nederland. In de afgelopen jaren heeft Ad Vanderveen een indrukwekkende catalogus van solo-cd’s opgebouwd en deelgenomen aan talrijke samen werkings projecten met grote muzikanten over de hele wereld, zoals: Al Kooper, Al Perkins, Leland Sklar, David Olney, Herman Brood, Flaco Jimenez, Iain Matthews, Eliza Gilkyson, John Gorka, Eric Andersen, om een paar namen te noemen.

Recentelijk nodigde niemand minder dan Van Morrison Vanderveen persoonlijk uit als zijn opening-act, nadat hij diens 2017 Cd ‘Worlds Within’ had gehoord. Ad Vanderveen’s oeuvre wordt gekenmerkt door een steeds vernieuwende, afwisselende en dieper gaande ontwikkeling. Hij geniet respect van een groeiend aantal fans, critici en collega’s, zowel in de oude wereld als in de nieuwe.

Afgelopen jaar verschenen er 3 albums een ontroerend mooi nieuw album uit genaamd Treasure Keepers dat is opgedragen aan de recent plotseling overleden singer-songwriter David Olney waar Ad bevriend mee was.

Ad Vanderveen luidde 2023 in met boordevol inspiratie met Heart Of Every Town, een dubbelalbum dat in 2 delen is opgebouwd met cd 1 geheel akoestisch opgenomen in de kerk met gebruik van het kerkorgel en cd 2 bevat dezelfde maar compleet anders gearrangeerde songs opgenomen in de pub met een elektrische band.

Zondag 24 september | 14:00 uur
Entreeprijs: € 17,50

Reserveren en meer informatie: www.theaterdemolen.nl

Cookieinstellingen