Speuren naar diersproren

Foto: Dijkmagazijn

Op woensdag 4 oktober, dierendag, kunnen kinderen op zoek gaan naar diersporen in de uiterwaard. Een plukje paardenhaar aan de boom of een schedeltje prikkelen de fantasie. Wat is hier gebeurd?

Diersporen zoeken is een kunst die je kunt leren. Het begint met goed kijken. Want veel sporen vallen nauwelijks op. Maar echte speurneuzen weten waar ze op moeten letten. En een diersporenkaart helpt je op weg. Dar kun je op zien welk dier het spoor gemaakt heeft. Als er eenmaal een spoor gevonden is, ga je als een echte detective nadenken wat er gebeurd kan zijn. Is hier een dier aangevallen door een roofdier? Is er een ongeluk gebeurd? Welk dier heeft hier een hol gegraven? Het grote geheim van sporen zoeken is de kunst om slimme vragen te bedenken. Dat lukt het beste met een klein groepje. Want samen zie je meer en weet je meer antwoorden te vinden. Voor alle kampioen sporenzoekers is er na afloop een zoekkaart die je later op weg helpt nog meer sporen te vinden.

Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Waalwoemi: speuren naar diersporen, woensdag 4 oktober, 15.30-17.00 uur. Startpunt: Het Dijkmagazijn, Dijk 41 (hoek Waardhuizenstraat), Beuningen. Maximaal 15 kinderen tussen 6-12 jaar. Deelname € 2,50 of met Klavervierpas. Aanmelden verplicht via www.dijkmagazijnbeuningen.nl. (Groot-)ouders/begeleiders mogen gratis meedoen.

Cookieinstellingen