Tim van Hattum presenteert positieve duurzame toekomst

Foto: Wur _foto

Klimaatexpert en schrijver van het boek Only Planet, ir.ing. Tim van Hattem (WUR) geeft op 9 november in Theater de Molen een inspirerende voordracht over een hoopvolle toekomst in tijden van klimaatproblemen. Van Hattum spreekt als afsluiting van de Kinderdenktank, waarbij leerlingen van Beuningse basisscholen lokale organisaties in beeld brengen die de zeven routes volgen van Van Hattum. Het Dijkmagazijn organiseert samen met Harten4Groep en de gemeente Beuningen deze avond in het kader van ‘Samen op weg naar een duurzame gemeente.’

In het boek ‘Only Planet – Klimaatgids voor de 21 eeuw’ beschrijft Van Hattum zeven natuurlijke routes naar een hoopvolle toekomst. Van de energievoorziening en waterhuishouding tot biodiversiteit, sociaal beleid en welzijn. Van Hattum spreekt over de urgentie van klimaat en biodiversiteit en welke oplossingen er zijn om deze uitdagingen aan te pakken. Zijn oplossingen zijn al beschikbaar en zijn op de natuur gebaseerde aanpak biedt veelbelovende klimaatoplossingen, zeker naast het beperken van fossiele brandstoffen. Van Hattum weet zijn publiek telkens weer te verrassen en te inspireren om bij te dragen aan de transitie naar een duurzame toekomst.

Na deze lezing volgt er een vraaggesprek met bedrijven uit Beuningen die hebben deelgenomen aan de Kinderdenktank. De Kinderdenktank is een project van Energiek Beuningen, waarin kinderen uit groep 7 & 8 nadenken over de toekomst van Beuningen. Dit jaar hebben de kinderen aan de hand van de zeven routes bedrijven bezocht en bevraagd naar hun duurzaamheidsbeleid en visie. Stichting Planeet, RioCare, Kipster Tiny Houses, Energie voor Vier, Green Road Equipment en Stichting Perspectief zijn de deelnemende organisaties. Met posters presenteren de leerlingen deze avond hun bevindingen, deze zijn ook te bekijken in o.a. de Bibliotheek in Beuningen en op de basisscholen. Op de posters staan tips van de organisaties die iedereen zelf kan uitvoeren.

Deze lezing is kosteloos en wordt aangeboden door Het Dijkmagazijn, Harten4Groep en de gemeente Beuningen. Wees welkom om na afloop nog met elkaar na te praten, Harten4Groep biedt een drankje aan.

Positieve duurzame toekomst Tim van Hattum, donderdag 9 november, aanvang 20.00 uur, Theater de Molen, Molenstraat 54 Beuningen. Deelname gratis, aanmelden kan via https://theaterdemolen.nl/.

Cookieinstellingen