Brandweer blust voertuigbrand, eigenaar beschikt over beeldmateriaal na brandstichting

Foto: Brandweer

Afgelopen zaterdagmiddag waren de brandweer en de politie druk bezig in de Schoolstraat te Beuningen. Wat begon als een voertuigbrand ontaardde al snel in een complexe situatie, waarbij de hulpdiensten met spoed moesten uitrukken.

De brandweerlieden arriveerden ter plaatse om een brandend voertuig aan de voorzijde te blussen, wat ze met succes deden voordat de vlammen zich konden verspreiden. Gelukkig raakte niemand gewond, maar de oorzaak van de brand bleef een mysterie.

Opvallend genoeg kwam later informatie naar voren over de mogelijke aanleiding van de voertuigbrand. Ongeveer een uur vóór de brandmelding was er voor het kantoor aan de Schoolstraat 3 een kartonnen doos in brand gestoken. Drie verdachten worden gezocht in verband met deze brandstichting: twee jongens van ongeveer 16 jaar en een meisje met lang blond haar van dezelfde leeftijd.

De beschrijvingen van de verdachten zijn als volgt:

  • Persoon 1: Een jongen met donker haar, een blauwe AH-tas, zwarte kleding en witte sneakers.
  • Persoon 2: Een jongen met blond haar, zwarte jas, blauwe broek en een zwarte rugtas.
  • Persoon 3: Een meisje met lang blond haar, zwarte kleding en witte schoenen.

Een oplettende getuige zag de drie verdachten in de buurt van de Schoolstraat, met name bij de school “De Vuurvlinder”. De eigenaar van de getroffen voertuigen beschikt over beeldmateriaal van de daders. Als zij zich niet vrijwillig melden, zal dit materiaal worden gedeeld.

Cookieinstellingen