Actie tegen extreme armoede

Foto: iMPACT direct

Het goede doel iMPACT direct uit Weurt (bij Nijmegen) wil voor het einde van het jaar nog €9.919 ophalen, zodat 5 projecten kunnen starten tegen extreme armoede in Afrika. En voor iedereen die nu doneert, doet Wilde Ganzen er nog eens 50% bij!

Extreme armoede

Mensen die in extreme armoede leven, leven van minder dan $2 dollar per dag. De helft van de wereldbevolking die in zulke armoede leeft woont in Afrika. Tegelijkertijd zijn er al veel oplossingen tegen armoede door Afrikaanse goede doelen. Zij helpen projectdeelnemers bijvoorbeeld een vak te leren, waarmee zij meteen in een coöperatie, als zelfstandig ondernemer of als boer aan de slag kunnen.

Een betere oogst of inkomen

Een betere oogst of een beter inkomen haalt mensen uit extreme armoede. Voor de projectdeelnemers en hun gezinnen betekent dat elke dag gezonde maaltijden op tafel, de dokter kunnen betalen of naar school kunnen.

Stichting iMPACT direct werkt samen met Afrikaanse goede doelen die al goede oplossingen hebben om armoede te bestrijden. Want met een beetje extra geld, bereiken zij meteen veel meer mensen.

Samenwerking met Wilde Ganzen

De 5 projecten waar we nu geld voor werven, helpen samen 1.305 project deelnemers en hun gezinsleden uit extreme armoede in Kenia en Ghana. Wilde Ganzen steunt deze projecten ook. Wanneer je een donatie doet aan een van de projecten, dan doet Wilde Ganzen er nog eens 50% bij!

Meer weten? Ga naar www.impactdirect.eu/nl
Op de website vind je makkelijk alle projecten.

Cookieinstellingen