Populaire kermisattractie Kamelenrace komt naar Winssen

Foto: © Jorge Royan / http://www.royan.com.ar

Het afgelopen jaar was er voor het eerst in 4 jaar tijd eindelijk weer eens een kermis in Winssen. Jong en oud genoten volop op een van de Kermisattracties op het Admiraal Van Ghentplein. Het organisatiecomité kijkt dan ook terug op een succesvolle editie van de Winssense Kermis in 2023.

Tegelijkertijd zijn er een aantal Winssenaren die toch ook wel degelijk ruimte voor verbetering zien. “We willen graag vooruit. Stilstand is immers achteruitgang,” aldus een van de Winssenaren. Zij voelde zich absoluut geen roepende in de woestijn. Van verschillende kanten hoorde men een steeds luidere vraag of er niet een nieuwe attractie kon komen in plaats van de gebruikelijke botsauto’s, draaimolen en grijpkranen. Dit heeft men aan het denken gezet.

Een nieuwe attractie kan natuurlijk heel leuk zijn, maar het moet wel passen bij de schaal van de Winssense kermis. Er is daarom goed rondgekeken welke kermisattracties er zoal zijn en dan vooral in de provincie Noord-Holland. Deze provincie staat immers bekend om de vele kermissen die daar georganiseerd worden. Wat kermis is voor Noord-Holland is carnaval voor Winssen.

Vrijwel direct viel hun oog op de KAMELENRACE. Dit is een zeer populaire attractie in deze provincie en de organisatie denkt dat dit ook wel eens iets voor Winssen zou kunnen zijn. Voor degene die bij het horen van het woord KAMELENRACE hun wenkbrauwen optrekken, hierbij een korte uitleg: De kamelen staan opgesteld en dienen allen hetzelfde rechte horizontale parcours af te leggen. De kameel die als eerste over de finish gaat heeft gewonnen.

Het in beweging brengen van de kamelen dient door middel van rollen van een bal, waarbij de bal in een gat rolt. Elk gat wordt beloond met een aantal punten. Hoe meer punten, hoe sneller de kameel het parcours aflegt naar de eindstreep. Voor degene die het nog niet helemaal begrijpen, op YouTube zijn diverse filmpjes te zien. Het halen van een dergelijke attractie naar het dorpje aan de Waal is echter nog geen gelopen race. Alle aanbieders zitten in de zomermaanden immers al helemaal volgeboekt met Noord-Hollandse kermissen.

Er wordt daarom sterk overwogen om deze attractie al een keer eerder als test naar Winssen te halen om te kijken of deze attractie in de smaak valt bij de inwoners. Men is nog aan het overwegen wat een goed moment zou zijn. Het moet in ieder geval een weekend zijn waarin veel mensen op de been zijn. Wellicht is het carnavalsweekend een mooi moment hiervoor. Hopelijk willen veel Winssenaren dit meemaken. Mochten de mensen ervoor kiezen deze attractie toch links te laten liggen, dan gaat er van alles aan hun neus voorbij, dat is dan eigen schuld dikke bult.

Cookieinstellingen