Nieuwbouw zwembad Beuningen mogelijk aangesloten op gasnet vanwege stroomproblemen

Locatie nieuwbouw zwembad
Locatie nieuwbouw zwembad
Foto: Google streetview

Het geplande zwembad aan de Ooigraaf in Beuningen kan in de beginfase toch op het gasnet worden aangesloten vanwege mogelijke vertraging in het project.

De gemeente overweegt deze stap om te voorkomen dat het zwembad niet in 2025 gebruik kan maken van stroom. Problemen met de stroomvoorziening belemmeren de voortgang, waardoor de gunningsfase in de aanbesteding niet kan starten.

De gemeente onderzoekt diverse tijdelijke oplossingen, waarbij aansluiting op het gasnet een optie is. Het bestemmingsplan houdt al rekening met gas als mogelijke verwarmingsbron voor het zwembad, zonder dat dit leidt tot overschrijding van stikstofdeposities. Verantwoordelijk wethouder Pascal Cobussen zal in het derde kwartaal mogelijke scenario’s aan de gemeenteraad voorleggen, inclusief financiĆ«le en juridische gevolgen.

Hoewel er geen zienswijzen zijn ingediend tegen het bestemmingsplan, blijft de gemeente alert op verdere vertraging. Het oude zwembad De Plons zal open blijven tot het nieuwe zwembad gereed is. De nieuwbouw omvat naast het zwembad ook een fitparcours, een outdoor basketbalveld en voldoende parkeergelegenheid, inclusief groenvoorzieningen.

Cookieinstellingen