Beuningen stimuleert groei van padel met financiering voor padelbanen bij lokale tennisverenigingen

Foto: Anton Gustafsson, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Beuningen – Padel groeit snel in populariteit, ook in Beuningen. De gemeente financiert de aanleg van padelbanen bij tennisverenigingen voor ongeveer 990.000 euro als alle clubs de maximale aanvraag doen. De gemeenteraad neemt op 5 maart een besluit over het ‘Beleidskader Padel’.

Padel is een racketsport vergelijkbaar met tennis en squash, gespeeld in een omsloten veld. Het beleidskader legt richtlijnen vast, waaronder de verantwoordelijkheid voor akoestisch onderzoek bij initiatiefnemers en het vermijden van verhuizing van tennisclubs.

Wethouder Alwin Steeg: “Padel wordt gezien als een kans voor vitalisering van tennisclubs omdat landelijk gezien het aantal tennisspelers afneemt en we een toename zien van padel. We vinden het daarom een welkome toevoeging aan het sportlandschap. Daarom gaan we als gemeente investeren in padelbanen zoals we dat nu ook doen voor de velden van voetbal, hockey, korfbal en tennis.”

De geluidsinpassing blijft echter een uitdaging. Beuningen telt momenteel vier tennisverenigingen en slechts één met padelbanen. Padelbanen moeten volgens advies van de tennisbond minstens 100 meter van bewoning worden geplaatst vanwege geluidsoverlast.

Cookieinstellingen