Minder regeldruk en betere begeleiding gevraagd voor Beuningen On Ice

Foto: Wim Piels

Het Beuningse college van B&W moet de organisatie van Beuningen On Ice verbeteren en de regeldruk verminderen, aldus de CDA-fractie in de gemeenteraad. Recentelijk uitten ze deze zorgen naar aanleiding van een artikel in dagblad De Gelderlander, waar Stichting Beuningen On Ice klaagde over een toenemende regeldruk vanuit de overheid, die het plezier uit de organisatie haalt.

Naar aanleiding van deze klachten heeft het CDA schriftelijke raadsvragen gesteld aan het college. Ze willen onder andere weten of een stikstof-rapportage nodig is voor een kortdurend evenement, wat volgens hen onnodig veel tijd, energie en geld kost. Ook vragen ze waarom het verkeersplan opnieuw moet worden ingediend, terwijl het plan eerder al was goedgekeurd.

De CDA-fractie is verbaasd dat de organisatie nu zelf een verkeersplan moet opstellen, terwijl ze voorheen hulp kregen van iemand van de gemeente. Ze vragen zich af welke eisen van de overheid tot de Europese regels behoren en wat de gemeente kan doen om hierbij te ondersteunen. Daarnaast moet er een omgevingsvergunning worden aangevraagd bij de Omgevingsdienst ODRN, omdat het terrein bij de Ooigraaf geen evenemententerrein is zoals de Asdonck dat wel was.

De CDA-fractie vraagt zich af of het college bereid is om financiƫle steun te bieden voor de huur van aggregaten, gezien de verplaatsing van Beuningen On Ice naar de Ooigraaf vanwege huisvesting van oorlogsvluchtelingen op de Asdonck en de toekomstige bouwplannen aldaar.

Cookieinstellingen