Kunstenaar Ronald Tolman vertelt over zijn werk

Foto: Ronald Tolman

Op donderdag 11 april is kunstenaar Ronald Tolman te gast in Bibliotheek Beuningen. Deze schilder, beeldhouwer, tekenaar en graficus uit Beuningen vertelt over zijn veelzijdige werk, waarin altijd de mens centraal staat.

Ronald Tolman woont en werkt sinds 1972 in Beuningen. Zijn werk bevindt zich in openbare ruimtes, overheidsgebouwen, bedrijven, musea en particuliere collecties en is regelmatig te zien op exposities. Bekende werken zijn de vogelman op de rotonde aan de Wilhelminalaan/Koningstraat in Beuningen, of de blauwe diender bij het politiebureau in Nijmegen

Over mens en maatschappij

Het werk van Ronald gaat over mensen. Op de manier waarop zij in de samenleving functioneren. Hoe zij een weg vinden tussen goed en kwaad, en hun verhouding ten opzichte van de maatschappij. Hij ziet het individu vaak als vertolker van macht, maar anderzijds ook als persoonlijkheid die tegen het gezag in opstand komt.

Prijzen

Tolman kreeg verschillende prijzen voor zijn werk. In 2010 ontving hij samen met zijn dochter Marije de gouden penseel voor het prentenboek ‘De boomhut’. Ook kregen ze daarvoor de Wereldprijs. Het boek is naast Nederland in nog 13 landen uitgegeven.

Kaartverkoop

De lezing duurt van 20.00 tot 21.30 uur. Kaarten kosten € 6 voor bibliotheekleden en studenten, en € 7 voor overige bezoekers. Ze zijn verkrijgbaar via de website van de Bibliotheek Gelderland Zuid: www.obgz.nl/agenda.

Cookieinstellingen