Sloop geluidswal Overvecht zorgt voor overlast en onzekerheid

Foto: Wim Piels

De sloop van Overvecht is aan de gang, maar dit veroorzaakt ongenoegen onder buurtbewoners. Het gebouw fungeerde als geluidswal tussen de woonwijk en de A73 snelweg, dus nu ervaren ze meer geluidshinder. De gemeente lijkt echter weinig te kunnen veranderen aan deze situatie.

Tijdens de Beuningse gemeenteraad stelde Guido Woutersen van de VVD vragen over de sloop, omdat het pand ook diende als geluidswal. Buurtbewoners zoals Marieke van der Horst melden meer geluidsoverlast van de snelweg en passerende auto’s sinds de sloop. De sloop zelf veroorzaakt ook aanzienlijk lawaai.

Recentelijk is een contract ontdekt waarin de eigenaar verplicht wordt een geluidswerende voorziening te realiseren. De nieuwe eigenaar van het perceel moet deze verplichting ook nakomen, volgens wethouder Sijmen Versluijs.

Er is onduidelijkheid bij bewoners over wat er met het perceel gaat gebeuren. De nieuwe eigenaar heeft aangegeven dat drie grote winkelketens zich daar zullen vestigen, met een verwachte opening in 2025. Buurtbewoners vrezen echter voor hoge betonnen gebouwen die het uitzicht zouden verpesten. Ze klagen over gebrek aan informatie van de gemeente over dit project.

Wethouder Versluijs belooft om met de initiatiefnemer te overleggen en te spreken met omliggende buurten over de plannen. Guido Woutersen vindt dat het bieden van perspectief aan bewoners de situatie al een stuk draaglijker zou maken. Op dit moment blijven ze echter in het ongewisse.

Cookieinstellingen