Bouw je eigen hut op het Waalstrand: Een avontuurlijke activiteit voor het hele gezin

Foto: Dijkmagazijn

Op woensdag 24 april heb je de kans om je bouwvaardigheden te laten zien door een hut te bouwen van takken op het Waalstrand. De dode wilgen die daar liggen, bieden prachtig bouwmateriaal voor deze activiteit.

Niets is zo stoer en mooi als het bouwen van je eigen hut. Of je nu alleen bent of met je hele familie, de keuze is aan jou. Stel je voor dat je in de Beuningse uiterwaarden zou moeten overleven; je zou beginnen met het vinden van een eigen plekje, net zoals dieren dat doen. Gelukkig is het natuurgebied rijk aan bouwmateriaal zoals wilgentakken, stukken hout en leem. Met een zaag en mega-knipschaar ga je samen met je ouders, broers, of zusjes aan de slag om een prachtig bouwwerk neer te zetten. Wie past er allemaal in je hut? (Groot-)ouders en opvoeders zijn welkom om mee te doen, want met familie en vrienden is het extra gezellig in je zelfgebouwde huisje. Het Dijkmagazijn zorgt voor zagen, snoeitangen en ranja voor de schaft. Tip: trek oude kleren aan.

Deze Waalwoemi-activiteit wordt mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Waalwoemi: Hutten bouwen op woensdag 24 april van 15.00-16.30 uur bij Het Dijkmagazijn, Dijk 41 in Beuningen. Maximaal 20 kinderen van 8 tot 13 jaar oud, kosten € 2,50 of gratis met een Klavervierpas.

(Groot)-ouders mogen gratis meedoen. Reserveer jouw plek via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Cookieinstellingen