Ongeruste ouders en inwoners roepen op tot verplaatsing van jonge statushouders naast school

Foto: Gemeente Beuningen

Inwoners van de Beuningse Plas en omgeving slaan alarm over de voorgestelde plaatsing van jonge statushouders naast een school. Ouders en buurtbewoners uiten hun bezorgdheid over de mogelijke impact op de veiligheid en het welzijn van de schoolgaande kinderen en peuters.

De geplande huisvesting van getraumatiseerde jongeren tussen de 15 en 18 jaar in schoolwoningen naast een basisschool en een kinderopvangcentrum (KION) heeft een golf van verontrusting veroorzaakt onder de lokale gemeenschap. Ouders maken zich zorgen over de invloed van de aanwezigheid van deze jongeren op het schoolklimaat en de veiligheid van hun kinderen.

“We willen vragen of de gemeente een andere geschikte locatie heeft voor deze jonge statushouders, weg van de directe omgeving van de school en de kinderopvang”, benadrukt een verontruste ouder. “Het is van vitaal belang om de belangen van alle betrokkenen te behartigen en ervoor te zorgen dat zowel de statushouders als de lokale gemeenschap een veilige en ondersteunende omgeving hebben.”

Hoewel er al een kleine oproep in de krant heeft gestaan, roepen de bezorgde ouders en buurtbewoners op tot een grotere aandacht voor dit vraagstuk. Een petitie is gestart om hun standpunt kracht bij te zetten en zoveel mogelijk steun te vergaren voor het verplaatsen van de geplande huisvesting.

De gemeente wordt gevraagd om de zorgen van de inwoners serieus te nemen en alternatieve opties te overwegen die de veiligheid en het welzijn van alle betrokkenen waarborgen.

Cookieinstellingen