Politieachtervolging eindigt in aanrijding met politiebus op Neerbosscheweg

Foto: Persbureau Heitink

Nijmegen, 23 april 2024 – Vanmiddag heeft de politie een langdurige achtervolging ingezet achter een voertuig dat vanaf het Gaziantepplein tegen het verkeer in de Neerbosscheweg opreed. De achtervolging culmineerde in een aanrijding waarbij zowel een personenauto als een politiebus betrokken waren.

Tijdens de achtervolging, die begon op het Gaziantepplein, botste het betreffende voertuig tegen zowel een personenauto als een politiebus op de Neerbosscheweg. De bestuurder van het voertuig werd onmiddellijk bij zijn auto aangehouden en geboeid in afwachting van medische hulp en verdere politieactie.

De weg werd afgesloten voor verkeer en hulpdiensten waren snel ter plaatse, waaronder een traumahelikopter om het Mobiel Medisch Team af te zetten. De bijrijdster van het voertuig moest bevrijd worden en werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder werd onder politiebegeleiding eveneens naar het ziekenhuis overgebracht.

Beide voertuigen raakten beschadigd bij de aanrijding. De Neerbosscheweg is vanaf de O.C Huismanstraat afgesloten voor verkeer. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het incident en zal later vandaag meer informatie verstrekken.

Cookieinstellingen