Slotviering jubileumjaar 125 jaar Andreaskerk Weurt op zondag 26 mei

Foto: Google Streetview

Op zondag 26 mei vindt in de Weurtse Andreaskerk de slotviering plaats van het jubileumjaar 125 jaar Andreaskerk Weurt. De feestelijke viering begint om 10.00 uur en wordt voorgegaan door pastoor Roefs, emeritus pastoor de Waal en diaken Gruijters.

Muziekvereniging Na Arbeid Gezelligheid zal de viering opluisteren en na de afloop ervan verzorgt zij een miniconcert. De Weurts kerkgemeenschap en NAG zijn meer dan 100 jaar nauw met elkaar verbonden. De toenmalige Weurtse pastoor was begin 20ste eeuw nauw betrokken bij de oprichting van NAG.

De activiteiten ter gelegenheid van dit jubileumjaar werden georganiseerd door de werkgroep 125 jaar Andreaskerk. Naast de feestelijke viering in september vorig jaar, waarin o.a. bisschop de Korte de viering voorging, was er een BBQ voor de vrijwilligers van de Weurtse kerk. De kerk werd opengesteld voor deelname aan de Kunstroute Beuningen, het event Weurt Literair & Muzikaal, kerstconcert door het koor Our Choice, een grote kerststallententoonstelling door de familie Smits, het muzikaal event Herman & Ton Live, orgelconcert door Cor van Wageningen en Andre Haverkort, en heel onlangs een concert gehouden door het Nijmeegs Senioren Orkest.

De eucharistieviering op zondag 26 mei vormt het slot van het jubileumjaar 125 jaar Andreaskerk Weurt. De werkgroep beveelt deze viering van harte aan bij alle Weurtenaren, parochianen van H. Johannes XXIII en belangstellenden van daarbuiten.

Cookieinstellingen