Ontdek de gevederde wereld: vogelspeurtocht tijdens Nationale Vogelweek

Foto: Dijkmagazijn

Tijdens de Nationale Vogelweek zijn kinderen op 15 mei welkom om met gidsen van Het Dijkmagazijn op zoek te gaan naar vogels. Voor alle kinderen zijn er verrekijkers, en wie wil mag na afloop een oude kijker mee naar huis nemen.

Het is broedseizoen, dus vogels moeten met rust gelaten worden. Dat gaat het beste door ze vanaf een afstand te bekijken. Met verrekijkers en zoekplaten is snel duidelijk welke vogels er in de boom zitten of rondvliegen. Wie wil mag een camouflagecape aantrekken en een stil plekje opzoeken. Misschien landt er een vogel op je hoofd. Met een beetje geluk zien we roofvogels. Een buizerd of torenvalk vliegt altijd wel door de uiterwaard. Voor wie de smaak te pakken krijgt van het vogelen liggen er afgeschreven verrekijkers om er eentje uit te kiezen na afloop. Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Waalwoemi: Vogelspeurtocht, woensdag 15 mei van 15.00-16.30 uur, startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Voor maximaal 12 kinderen tot 12 jaar. Deelname: 2,50 Euro (inclusief materiaal en consumptie), gratis via Kindpakket. (Groot-)ouders/opvoeders van harte welkom om gratis mee te doen. Reserveren via www.dijkmagazijnbeuningen.nl

Cookieinstellingen