Steenbreek in de bibliotheek

Foto: Operatie Steenbreek

Haal tegels uit uw tuin en zet er planten in, dat is het heel kort gezegd het doel van Operatie Steenbreek.

Een groene tuin is namelijk niet alleen koeler in de zomer, maar zorgt ook voor meer vlinders, bijen en vogels in uw tuin. Weet u niet goed waar u moet beginnen met vergroenen, dan kunt u nog tot 20 mei tuintips en inspiratie opdoen bij de informatiekraam van Operatie Steenbreek in de Bibliotheek in Beuningen.

In de informatiekraam vindt u niet alleen tuintips, maar ook dierenmaskers en kleurplaten voor kinderen. Laat uw (klein)kinderen eens als een bij door de tuin vliegen, of als een egel rondscharrelen, dan komt u er vanzelf achter of uw tuin voldoende voedsel en schuilplekken bevat. Kan uw tuin nog wat kleur gebruiken? Neem dan gratis een zakje zaadjes van wilde bloemen mee. Dat zorgt niet alleen voor een kleurige tuin, maar ook voor genoeg voedsel voor bijen.

Wilt u aan de slag met uw eigen tuin maar weet u niet goed hoe u dat aan moet pakken? Volg dan de workshop ‘Tegel eruit en welke plant erin?’ van het Dijkmagazijn.

27 mei : Workshop ‘Tegel eruit, welke plant erin?’

In deze tweedelige workshop krijgt u praktische tips om aan de slag te gaan met het ontstenen van uw tuin en om duurzaam te vergroenen.

De workshop bestaat uit twee bijeenkomsten. In de eerste bijeenkomst krijgt u informatie en tips hoe de tegels eruit te halen en hoe u de juiste planten kiest, maar ook over het juiste plekje daarvoor in uw tuin. Daarna krijgt u ‘huiswerk’ mee. U gaat aan de slag met een beplantingsplan voor uw eigen tuin. Of om natuurlijk direct aan de slag te gaan met het vergroenen van uw tuin. In de tweede bijeenkomst (na de zomer) worden de plannen die u hebt gemaakt besproken.

Er is plek voor maximaal 12 tuinen. Deze workshop wordt aangeboden door Het Dijkmagazijn in samenwerking met Groei & Bloei. U kunt zich aanmelden op de website van het Dijkmagazijn.

Datum: 27 mei 2024 19:15 – 21:00 uur
Locatie: Dijkmagazijn Beuningen

Cookieinstellingen