Soroptimistclub Batenburg Maas en Waal jubileert: filmavond voor goed doel

Foto: Soroptimistclub Batenburg Maas & Waal

De jubilerende 25-jarige Soroptimistclub Batenburg Maas en Waal organiseert haar jaarlijkse filmavond in Theater de Molen op woensdag 22 mei 2024. De opbrengsten van deze avond zullen ten goede komen aan een organisatie die Engelse les geeft aan Yezidi-vrouwen en -meisjes in vluchtelingenkampen in Koerdistan.

Dit jaar staat de film “C’è ancora domani” centraal, die vanaf zijn première op het filmfestival van Rome record na record heeft gebroken. Deze zwarte komedie, vertaald als “Er is altijd nog morgen”, is uitgegroeid tot de best bezochte film van het jaar en behoort tot de top tien best bezochte films aller tijden in het land. Het vertelt een stijlvol en krachtig drama over een huisvrouw in het Rome van 1946 die de eerste stappen zet om zich te bevrijden van de tirannie van haar man. Deze film laat niemand onberoerd.

Voor reserveringen en meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op www.theaterdemolen.nl, verzorgd door de Soroptimistclub Batenburg, Maas & Waal. Deze NGO, bestaande uit ongeveer 25 vrouwen uit Beuningen, Wijchen, Druten en Beneden-Leeuwen, zet zich in om de rechten, de positie en het leven van meisjes en vrouwen wereldwijd te verbeteren, zodat zij een volwaardige bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Hun activiteiten zijn mede gericht op de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN.

Cookieinstellingen