Betoverende voorstellingen bij poppentheater Tingeling in Beuningen deze oktober

14 okt , 13:58 Nieuws
img 5959
José Bernts
Op zondag 20 en maandag 21 oktober om 14.00 uur vindt in Poppentheater Tingeling in Beuningen de spiksplinternieuwe voorstelling 'De zangwedstrijd' plaats, speciaal voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Ook op dinsdag 22 oktober is de voorstelling te zien, dan om 11.00 uur. De toegangsprijs is 5 euro per persoon.
Het verhaal draait om een tovenaar met wijze vingers die sinds kort twee poezen heeft. Deze poezen kunnen echter niet met elkaar opschieten en maken constant ruzie. De tovenaar besluit daarom om voor een van de poezen een nieuw thuis te zoeken. Omdat hij een groot muziekliefhebber is, organiseert hij een zangwedstrijd. De prijs? Een poesje! Kabouter Tingeling wil het poesje winnen voor de prinses, die al heel lang een katje voor haar verjaardag wil, maar van haar vader er geen mag krijgen. Ondertussen heeft de houthakker andere, minder vriendelijke plannen voor het poesje en gebruikt hij gemene trucjes om de wedstrijd te winnen.
Op woensdag 23 en donderdag 24 oktober om 14.00 uur wordt een andere spannende voorstelling opgevoerd, 'Tingeling en de toverdrank', ook voor kinderen van 4 tot 8 jaar. De kosten voor deze voorstelling bedragen 6 euro.
In dit verhaal verschijnt een boze heks in het bos van kabouter Tingeling en eekhoorn Ploem. Met een gemeen toverdrankje wil ze alle dieren uit het bos laten verdwijnen. Kabouter Tingeling probeert samen met de dieren de heks tegen te houden. Alle kinderen die naar de voorstelling komen, worden gevraagd om een leeg jampotje met deksel mee te nemen. Bovendien mogen de kinderen zich verkleden als heks of tovenaar, als ze dat leuk vinden.
Voor de allerkleinsten, kinderen van 2 tot 4 jaar, wordt op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 oktober om 10.00 uur het herfstverhaal 'Op een grote paddestoel' opgevoerd. De kosten zijn 5 euro per kind.
In deze voorstelling gaat kabouter Tingeling voor het eerst helemaal alleen het bos in om eikeltjes te zoeken. Tijdens zijn avontuur ontmoet hij nieuwe vriendjes, waaronder eekhoorn Ploem, die druk bezig is met de voorbereidingen voor de winter. Het is een vrolijke voorstelling met gezongen en gespeelde liedjes.
Alle voorstellingen vinden plaats in het theater aan de Tempelstraat 6 in Beuningen. Reserveren kan telefonisch via 024-6777034 of via de website www.poppentheatertingeling.nl.