Code geel voor kans op gladheid

mrt 09 2023, 20:45 Nieuws
ringweg sneeuw 915x518 1
Voor de nacht van donderdag op vrijdag en vrijdag de hele dag waarschuwt het KNMI voor gladde wegen. Daarom heeft het KNMI code geel afgegeven.
Een regengebied trekt donderdag van zuid naar noord over Nederland. In het noorden is daarbij ook (natte) sneeuw mogelijk. “In het noorden kan het plaatselijk glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten”, meldt het weerinstituut.
De minimumtemperatuur liggen dicht bij het vriespunt in het noorden van het land. Ook de komende nacht is er kans op gladheid door (natte) sneeuw en bevriezing van natte weggedeelten.
Vrijdag kan het glad zijn en valt (natte) sneeuw. De temperatuur ligt dan ook rond het vriespunt. In de middag neemt de wind toe en breidt de (natte) sneeuw in het noorden zich steeds verder over het land uit. Plaatselijk kan het glad worden.
Het KNMI heeft de weerswaarschuwing afgegeven tussen donderdagnacht 00.00 uur en vrijdagavond 20.00 uur voor de provincie Groningen. Code geel geldt voor heel Nederland met uitzondering van de provincie Zeeland.