Creatieve cursus in Winssen: leren schilderen en tekenen met aquarelverf

21 okt , 17:50 Nieuws
herfstbos atelier de mollenwaard
Marie-José Mol
Nu het buiten herfstig begint te worden, pakken veel mensen hun creatieve hobby weer op. Leren tekenen en schilderen met aquarelverf is een fijne vrijetijdsbesteding. In het begin hoeven deelnemers zelf nog geen materialen aan te schaffen; een goed aquarelblok is voorlopig voldoende. Penselen, aquarelverf en alle benodigde materialen worden kosteloos in bruikleen gegeven tijdens de lessen.
Tijdens de cursus worden diverse onderwerpen behandeld, zoals landschappen, structuren, toonwaarde, bloemen, stillevens, glas, tekenvaardigheid, compositie, kleur en achtergrond. Daarnaast is er voldoende ruimte voor eigen inbreng en ideeën. De cursisten krijgen uitleg over verschillende technieken, de opbouw van een aquarel en het gebruik van materialen. Ze leren hoe ze lucht kunnen schilderen, wat perspectief is, en welke kleuren te mengen. Er is ook aandacht voor aquarel-hulpmiddelen en andere materialen zoals pastelkrijt en aquarelpotlood.
De cursus biedt een persoonlijke benadering, waarbij deelnemers kunnen aangeven waar ze vastlopen, wat ze leuk vinden en wat ze willen leren. Vragen zoals “Wat is de nat-in-nat techniek?” worden tijdens de lessen uitgebreid besproken. Marie-José begeleidt de deelnemers stap voor stap en geeft opdrachten op maat.
Voor leden van de seniorenvereniging is er de mogelijkheid om deze hobby te ontdekken. Op maandagmiddag is er nog plek in de groep. De lessen vinden plaats in De Paulus in Winssen, van 14.00 tot 16.00 uur. De kosten bedragen €135 voor 10 lessen. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Marie-José Mol via 0487 525515 of per e-mail: [email protected].