Excursie zwerfstenen aan de Waal

20 sep , 19:43 Nieuws
p8160693
Zaterdag 28 september organiseert Het Dijkmagazijn een excursie over zwerfstenen. Op het Waalstrand spoelen vele soorten stenen aan die een indrukwekkende reis hebben afgelegd. Aan de hand van vorm en kleur en geur vertellen de gidsen de geschiedenis van de meest markante stenen.
Rotsen lijken voor de eeuwigheid. Toch brokkelen bergen in Zwitserland en Duitsland langzaam af. Met het water van de Rijn komt daarvan een deel terecht in Nederland en gaat het slijtproces verder. De scherpe kantjes slijten er af en het binnenste van de steen wordt zichtbaar. Op hun reis worden de stenen alleen maar mooier. Gewone kwarts bijvoorbeeld is te vinden in de kleuren grijs, wit, geel en roze. Maar ook prachtige zwarte stenen en zelfs halfedelstenen met bloedrode kleuren liggen er aan het Waalstrand. Wie geluk heeft vindt zelfs doorschijnende stenen of –heel misschien– een fossiel. Tip: trek stevig schoeisel aan.
Excursie zwerfstenen aan de Waal, 28 sept, 10.00-12.00 uur. Startpunt Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Maximaal 18 volwassenen, deelname € 3,50 contant. Aanmelden kan via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.