Extra filmvoorstelling ZieneMaasenWaal

11 okt , 17:40 Nieuws
foto brug jos camera jos kruisbergen foto gemaakt thymen schippers
Thymen Schippers
Jos Kruisbergen, de Maas- en Waalse chroniqueur, werd overladen met lof voor de prachtige portretten die op het enorme doek werden vertoond. Het waren filmverhalen van twintig jaar geleden, waarin het alledaagse leven in de streek schitterde. Het betrof een uniek stukje cultuurgeschiedenis van Maas en Waal, dat dankzij Tweestromenland in Beeld en Geluid wordt bewaard voor huidige en toekomstige generaties.
Kruisbergen, die al meer dan dertig jaar vrijwillig filmt, benadrukte dat hij dit werk niet alleen doet: "We hebben een fantastische groep vrijwilligers. Zonder hen hadden we deze verhalen nooit vast kunnen leggen, en daar zijn we trots op."
Tijdens de filmvoorstelling stond voorzitter Wim Lamers kort stil bij het overlijden van journalist Ruud Stoeten. Er werd zowel gelachen als gehuild, met herinneringen aan dierbaren die hen zijn ontvallen. Het publiek bestond niet alleen uit streekbewoners, maar ook uit mensen van verder weg, die herkenning vonden in de beelden die ze op televisie missen.
Vanwege de grote belangstelling is er een extra filmvoorstelling gepland op woensdag 30 oktober om 20.00 uur in De Bogerd in Druten. Kaarten kunnen worden geboekt via www.2bg.nl, waar ook het volledige programma te vinden is. Filmoperator Theo Kooijmans zal de avond verzorgen.