Gemeentelijke onderscheiding voor Gerrit Eggink uit Weurt

jul 08 , 10:45 Nieuws
img 1954
De 57-jarige Gerrit Eggink heeft zaterdag de ‘Gemeentelijke Zilveren Speld van Verdienste’ van de gemeente Beuningen ontvangen. Gerrit is de hardloopbuddy van de slechtziende Bart Frenken. Wekelijks trainen zij samen bij de Nijmeegse hardloopvereniging de Funrunners.
Het is inmiddels tien jaar geleden dat Bart zich aanmeldde bij de Funrunners. Hij wilde graag sporten en aan het gewone verenigingsleven deelnemen ondanks zijn slechtziendheid. Op dat moment heeft Gerrit aangeboden om Bart te begeleiden. Zo ontstond letterlijk en figuurlijk een band tussen beiden, want iedere zaterdagochtend zijn ze sindsdien met elkaar verbonden via een lint. Elkaar vertrouwen is daarbij onmisbaar: Gerrit zorgt ervoor dat Bart nergens tegenaan loopt of struikelt tijdens het hardlopen.

Vervoer naar de training en wedstrijden

Niet alleen tijdens het hardlopen is Gerrit een buddy voor Bart; hij haalt hem ook wekelijks thuis op voor de training. Samen genieten de mannen van de training en het verenigingsleven bij de Funrunners. Gerrit en Bart hebben ook enkele keren deelgenomen aan de Zevenheuvelenloop.

Gemeentelijke Zilveren Speld van Verdienste

Na afloop van een training in Weurt heeft burgemeester Daphne Bergman bij Gerrit Eggink de ‘Gemeentelijke Zilveren Speld van Verdienste’ opgespeld en de bijbehorende oorkonde overhandigd.