Hoe dan?! Ontdekactiviteiten voor gezinnen in Bibliotheek Beuningen

15 okt , 18:45 Nieuws
hoe dan mad science moleculen
OBGZ
De Bibliotheek Gelderland Zuid heeft iets nieuws: Hoe dan?!, een reeks van vier activiteiten voor nieuwsgierige kinderen en hun (groot)ouders. Samen leer je iets nieuws over de wereld en ga je actief aan de slag. Ook in Bibliotheek Beuningen. Iedereen die de vier verschillende activiteiten heeft bezocht, mag op zondag 22 juni gratis naar een speciale XL-editie met reptielendeskundige Sterrin Smalbrugge in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen.
Ook in de bieb in Beuningen vinden gratis Hoe dan?!-activiteiten plaats. Je leert wat moleculen zijn, waar je mythische monsters kunt vinden, welke wonderlijke zintuigen alleen dieren hebben of hoe je een topsporter wordt.

Hoe maak je van een molecuul een muffin?

Op donderdag 31 oktober van 15.30 tot 16.30 uur kunnen gezinnen in Bibliotheek Beuningen aan de slag met moleculen. Deze workshop van Mad Science zit vol met experimenten zoals modelmoleculen bouwen, het formaat van een atoom ontdekken, chemische reacties veroorzaken en een chemische muffin ‘bakken’. Reserveer gratis kaartjes via www.obgz.nl/hoedan. Zowel kleine als grote mensen hebben een kaartje nodig. Bij deelname aan elke Hoe dan?! krijgen kinderen een speciale button.

XL-editie met Sterrin in Bibliotheek Mariënburg

De Hoe dan?!-reeks wordt op zondag 22 juni 2025 afgesloten met een XL-editie in Bibliotheek Mariënburg in Nijmegen. De bekende reptielenexpert, presentatrice en schrijfster Sterrin Smalbrugge is dan in de Nijmeegse stadsbieb. Kaartjes kosten € 5 voor bibliotheekleden en € 6 voor overige bezoekers. Heb je de vier verschillende buttons verzameld? Dan mag je met één ouder gratis naar binnen bij de XL-editie.