Kinderboekenweek in de bieb: lekker eigenwijs

14 sep , 15:40 Nieuws
ziza wil geen ninja zijn d katiuscia principato
Van 2 tot en met 13 oktober is het weer zover: de Kinderboekenweek! Het thema van deze 70e editie is ‘lekker eigenwijs’. In Theater de Molen staat een voorstelling over de eigenwijze Ziza op het programma, in Bibliotheek Beuningen de workshop ‘Kunst & Kids’ over Karel Appel en eigenwijze verhalen tijdens Voorleespret voor peuters.
Theatermaker Katiuscia Principato speelt de voorstelling ‘Ziza wil geen Ninja zijn’ op woensdag 2 oktober van 15.30 tot 16.10 uur in Theater de Molen. Een kaartje kost € 7,50, bibliotheekleden krijgen een gratis consumptie. Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website van het theater: https://www.theaterdemolen.nl.

Eigenwijze Kunst & Kids

Op donderdag 3 oktober kunnen kinderen van 15.30 tot 16.30 uur een leuke doe- en leeractiviteit doen in de bieb. In deze Kunst & Kids-workshop leren kinderen eerst over de kleurige schilderen van Karel Appel (1921-2006). Daarna gaan ze zelf een eigenwijs kunstwerk maken met (afval)blokjes hout, een schildersplank en wat verf. Een schilderij of beeld, dat mogen ze zelf kiezen! De workshop is gratis, wel even aanmelden via www.obgz.nl/agenda.

Luisteren en knutselen

De allerkleinsten tot 4 jaar kunnen in Bibliotheek Beuningen op maandag 14 oktober van 15.30 tot 16.00 uur naar Voorleespret voor peuters. Na het voorlezen mogen de kinderen knutselen of een spelletje doen in het thema van de Kinderboekenweek: lekker eigenwijs! Meedoen is gratis. Meld je vooraf aan, zodat je zeker bent van een plek.

BengelBingo

In de grotere bibliotheken zijn gratis BengelBingokaarten verkrijgbaar. Door het doen van eigenwijze opdrachten kunnen kinderen plaktattoos van bekende boekfiguren sparen. Kijk voor meer informatie én eigenwijze boekentips op www.obgz.nl/kinderboekenweek.