Klimaatwandeling Groen Ontmoeten

28 sep , 23:46 Nieuws
klimaatwandeling
Groen Ontmoeten van Senioren Beuningen organiseert zondag 6 oktober een excursie om op zoek te gaan naar invloeden van het veranderende weer. In de uiterwaarden zijn daarvan effecten te zien aan planten en bomen. De gids vertelt ook hoe dieren zich aanpassen aan droogte of overvloedige regenbuien.
Droogte, heftige regenbuien en snel wisselende waterstanden hebben effect op planten en dieren. Dat laat in de uiterwaarden duidelijke sporen naar bij de wilgen. Maar ook kleinere effecten zijn zichtbaar, zoals het verschijnen van planten die vroeger zeldzaam waren in de uiterwaard. De excursie is een opmaat voor een programma dat Groen Ontmoeten in het voorjaar start voor senioren. Met een nieuwe weerstation op het dak van Het Dijkmagazijn worden dan neerslag, temperatuur en andere gegevens verzameld. Er zal een serie activiteiten volgen waarbij deelnemers thuis ook metingen kunnen uitvoeren. Er komen excursies om op diverse plekken in de bebouwde kom en de buitengebieden te meten en te kijken hoe planten en bomen reageren op het weer.  Ook voelen en meten we het effect van  groen op de directe omgeving.
Groen Ontmoeten organiseert activiteiten in en over het groen voor alle senioren in Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen ongeacht of ze lid zijn van een seniorenvereniging. Groen Ontmoeten is een initiatief van VvSB i.s.m. Het Dijkmagazijn. 
Klimaatexcursie, zondag 6 oktober, 10.30 tot 12.00 uur onder begeleiding van een gids. Startlocatie Het Dijkmagazijn, Dijk 41 te Beuningen. Inschrijven en betalen voor de wandelingen kan via www.seniorenbeuningen.nl.