Koken met wilde planten

02 mei 2016, 9:06 Nieuws
fotodijkmagazijn2016 05 16kokenwildeplanten
het dijkmagazijn

Het Dijkmagazijn in Beuningen organiseert maandag 16 mei een mini-kookcursus met wilde bloemen en planten. Voor een verrassende ‘bite’ van uw salade of toast duikt u even met een deskundige gids de berm in. Na een wandel- en pluktocht van ongeveer een uur zijn er in Het Dijkmagazijn met de kruiden hapjes te maken.

Om nou te zeggen dat u het beste al uw onkruid uit de tuin kunt opeten, gaat te ver. Maar er zijn voldoende kruiden die niet alleen in een veldboeket passen, maar ook lekker of gezond zijn. Zo barsten de lichtgroene knoppen van berken van de vitaminen. En de brandnetel, toch een venijnige woekeraar, kan als spinazie gekookt en gegeten worden. Verrassend smakelijk, zeker als de soep is opgesierd met ontluikende madeliefjes. Maar ook minder bekende soorten komen aan bod. Ooit hondsdraf geproefd, of bladschedes van de berenklauw? Zowel bladeren als bloemen blijken culinair te gebruiken. Vaak zijn het zelfs vergeten groenten, die bij grootmoeder wel eens in de kookpot verdwenen. Wie kent bijvoorbeeld nog de smaak van gekonfijte engelwortel of gesuikerde viooltjes?

De deskundige gids Antoinette Dunnewind wijst u op de dijk en in de uiterwaard de beste kruiden aan. Waar moet u op letten om het niet alleen lekker, maar ook gezond te houden? In Het Dijkmagazijn kunt u zelf een theemelange uitproberen, een soepje maken en verrassende smeersels voor crackers maken.

Deze activiteit is mede mogelijk gemaakt door Beuningen samen in Beweging.

Tip: neem een fototoestel mee om de mooiste groene plek van Beuningen vast te leggen: zie www.beuningen.nl/Actueel/Entente_Florale .

Koken met bloemen, maandag 16 mei 14.00-16.00 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Deelname: 6,50 incl materiaal en koffie/thee. Maximaal 15 deelnemers. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 (Hoek Waardhuizenstraat), Beuningen, reserveren kan via www.hetdijkmagazijn.nl , zie ook www.facebook.com/Dijkmagazijn .