Vierdaagsefeesten 2014 under construction

Foto:

Omstreeks een week voor de Vierdaagsefeesten begint het op te spelen.
Dat gevoel van vlinders in je buik die vrolijk rondfladderen. De diehard
Vierdaagsefeestenfan herkent het in het vroegste stadium. Bij elke
glimp van de binnenstad bouwt de spanning iets meer op. Eten gaat al
moeizamer. Nijmegenaren functioneren nog slechts enkele dagen. Want
‘heaven’ is in zicht. Deze week wordt de binnenstad klaargemaakt voor aanstaande zaterdag en de week die daarop volgt. De eerste verschijnselen werden vorige week al zichtbaar. Banieren zijn ingehangen. Abri’s hebben een nieuwe outfit in Vierdaagsefeestenstijl. En grote billboards worden deze week geplaatst bij de zeven nieuwe welkomstpunten in de stad. De temperatuur van een warm welkom op zaterdag 12 juli is stijgende.

Vandaag krijgen een aantal grote podia vorm.  De vloer van ’t Feestpaleis aan de Waalkade bij het Labyrinth wordt gereedgemaakt. Matrixx at the Park wordt weer omgetoverd tot het meest sensationele park op Aarde. En het nieuwe podium aan de Waalkade ter hoogte van het Holland Casino, wordt opgemaakt voor het spectaculaire Matrixx Live aan de Kade.

Uiteraard is dit slechts een kleine greep uit de plekken in de stad waar alles op alles wordt gezet om de Vierdaagsefeesten ook dit jaar weer groots te laten zijn. Maar met alleen podia zijn we er niet; ook vele bars, terrasstoelen, extra fusten bier, lichtkranten, camera’s, stroomkabels, toiletunits, plaszuilen, EHBO- en Politie Units op locatie worden de komende dagen in paraatheid gebracht voor een ‘feestje’.

Zoetjesaan kruipen de Vierdaagsefeesten Nijmegen binnen. En dat betekent maar één ding: genieten. Nu al. Nog maar vijf nachtjes slapen voordat de vlindertjes uitvliegen.
 

HS

Cookieinstellingen