Actie Schone Waal

Foto:

Er is een steeds groter wordende groep die zich ergert aan de troep op de Waalstranden van Nijmegen. Damiaan Messing, voorzitter van pelgrimsroute ‘Walk of Wisdom’, heeft een open brief aan de burgemeester en burgers van Nijmegen geschreven. Daarin roept Damiaan op om in te tekenen om één uurtje te helpen met het opruimen van troep en uitdelen van vuilniszakken.”Als voorzitter van een pelgrimsroute die eindigt langs de mooie Waalstranden van Nijmegen erger ik me kapot aan de troep: wilde paarden die bijten op blikjes cola, plastic dat talrijker is dan het groen. Ik ben geschokt!”, zo begint de open brief.

“Ik weet dat ik niet de enige ben die zich stoort. Ik weet ook dat burgers en overheden al vanaf 2006 proberen er wat aan te doen. Het is tijd voor actie en ik vraag u mij daarbij te helpen.”

Damiaan legt uit dat hij de website actieschonewaal.nl gemaakt heeft waar mensen kunnen intekenen om één uurtje te helpen met het ruimen van troep en het uitdelen van vuilniszakken. “Als 300 Nijmegenaren dat twee of drie keer per jaar doen, kunnen we het hele jaar genieten van een mooie Waal en knoopt iedereen tussen de oren dat je in Nijmegen je eigen zooi opruimt”, schrijft hij.

300 mensen (ook bedrijven of verenigingen zijn welkom) die zich inschrijven om twee of drie keer een uurtje de handen uit de mouwen te steken, zou voldoende zijn om het probleem uit de wereld te helpen. Met deze  actie geldt in ieder geval vanaf vandaag voor iedereen die klaagt over de troep: niet lullen, maar poetsen!

Vanaf vandaag is er om de anderste dag een schoonmaakavond. Genoeg gelegenheid om mee te doen. U kunt meer lezen en eventueel direct inteken via de website actieschonewaal.nl.

Fotobron: Cleaning Action Waalstrandje door Louis de Mast: Wijmegen

Youtube: Waalstrand Cleaning Action van Wijmegen

Cookieinstellingen