70ste Airborne herdenking van start

Zeventig jaar geleden werd in september 1944 in en rond Arnhem hevig
gevochten tussen de Duitse bezetters en de geallieerde strijdkrachten.Oude vliegtuigen; bron provincie GelderlandMet het hijsen van twee speciale Airborne vlaggen op het bordes van het Huis der Provincie door de Gelderse commissaris van de Koning Clemens Cornielje en de burgemeester van Arnhem Herman Kaiser, gaat de herdenking van de Slag om Arnhem van start. Op maandag 15 september worden om 9.00 uur de vlaggen gehesen in aanwezigheid van een afvaardiging van veteranen.

Flypast
Vlak voor het hijsen van de vlaggen is er een flypast over het Huis der Provincie van twee oude vliegtuigen van de Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht, een Harvard IIB en een Beechcraft 18. De aanvliegroute is van west naar oost (vanuit Oosterbeek richting Velp) en vervolgens van noord naar zuid. Deze flypast symboliseert de inzet van de luchtlandingstroepen op de verschillende landingsterreinen ten westen van Arnhem.

Herdenking
In de regio rondom Arnhem wordt op diverse manieren en momenten stilgestaan bij de Slag om Arnhem die tussen 17 en 26 september 1944 plaatsvond. Het programma is te vinden op airborne-herdenkingen.nl (zie Links).

HS

Cookieinstellingen