Duurzaam estafettestokje naar Stadsregio Arnhem Nijmegen 

Foto:

De stadsregio Arnhem Nijmegen heeft het duurzame estafettestokje in
ontvangst mogen nemen voor haar duurzame fietsbeleid. Het stokje is een
symbolische trofee die wordt doorgegeven aan regionale organisaties of
initiatieven met een duurzaam karakter. Het is een initiatief van
stichting Duurzame Estafette. Zij organiseerden in juni van dit jaar een
estafette van Nijmegen naar Kopenhagen, waar de titel Duurzaamste Stad
van Europa 2016 bekend werd gemaakt. Wim Dijkstra, voorzitter van de
stadsregio Arnhem Nijmegen, nam het stokje gisteren in ontvangst.Duurzame Estafette van Nijmegen naar Kopenhagen
Begin dit jaar werd Nijmegen genomineerd voor de European Green Capital Award 2016. Dit is een initiatief van 15 Europese steden die het belang van duurzaamheid in stedelijke gebieden willen benadrukken. Nijmegen werd onder andere genomineerd voor haar duurzame inspanningen op het gebied milieuvriendelijke bezorgdiensten, de aanleg van snelfietsroutes en goede afvalscheiding. Nijmegenaar Marianne van den Heuvel bedacht een origineel initiatief om Nijmegen te presenteren aan de jury in Kopenhagen: de Duurzame Estafette. Een team van 45 vrijwilligers wandelde, roeide, fietste en zwom een estafettestokje met daarin een usb-stick met de presentatie van Nijmegen naar Kopenhagen. Ruim 700 kilometer, helemaal op spierkracht.

Duurzaam estafettestokje wordt nog steeds doorgegeven

Ondanks het feit dat de European Green Capital Award 2016 naar Ljubljana is gegaan en niet naar Nijmegen, wil de stichting achter de Duurzame Estafette het stokje voort laten gaan. Het estafettestokje wordt daarom doorgegeven aan duurzame organisaties in de regio. De stichting hoopt hiermee organisaties te inspireren om met duurzaamheid aan de slag te gaan of te blijven. In juni mochten onder andere het bedrijventerrein TPN-West, de Duurzaamheidsmarkt op Mariënburg en de Stichting Vierdaagsefeesten Nijmegen het stokje in ontvangst nemen.

Stadsregio krijgt stokje voor duurzaam fietsbeleid

Nu is het duurzame estafettestokje dus bij de stadsregio Arnhem Nijmegen aangekomen. “We vinden het een eer dat we het estafettestokje een tijdje bij ons mogen houden”, laat Wim Dijkstra, voorzitter van de stadsregio weten. “Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt voor onze organisatie en het is fijn om te zien dat dat erkend wordt.”

De stadsregio kreeg het stokje onder andere voor haar duurzame fietsbeleid. Zo werkt zij hard aan het aanleggen van snelfietsroutes: directe fietsverbindingen met zoveel mogelijk voorrang voor fietsers. Ook diende de stadsregio afgelopen week een bidbook in voor Velo-city 2017. Dit werd door twee fietskoeriers van het bedrijf Velocity per fiets naar Brussel gebracht. Hiermee stelt de organisatie zich kandidaat voor het organiseren van dit internationale fietscongres. Het stokje mag nu worden doorgegeven aan de volgende duurzame organisatie. Welke dat gaat worden, daar denkt Dijkstra nog even over na.

Foto: Wim Dijkstra, voorzitter van de Stadsregio Arnhem Nijmegen, neemt het duurzame estafettestokje in ontvangst.

Cookieinstellingen