Drie maanden gratis OV naar het werk

Foto:

Werkgevers, BRENG en SLIM starten een proef met OV op Bijsterhuizen. Werknemers Bijsterhuizen kunnen 3 maanden gratis met bus van en naar het werk.Tot 31 december 2014 kan iedereen die werkt op bedrijventerrein Bijsterhuizen drie maanden lang gratis met de bus van en naar het werk reizen. Met dit gratis probeerabonnement, een extra buslijn en leenfietsen willen de werkgevers op het terrein, vervoerder BRENG en het programma SLIM werken en reizen de werknemers verleiden om vaker de bus naar het werk te pakken. Als de proef slaagt, handhaaft BRENG de extra buslijn en de leenfietsen.

Afgelopen dinsdag 16 september ging de proef ludiek van start: de bussen op Bijsterhuizen maakten letterlijk een extra rondje van de zaak, op de rotonde voor het terrein. Ook  werden alle werknemers persoonlijk voorgelicht over de mogelijkheid om tot 31 december gratis met de bus van en naar het werk reizen. Naast het gratis abonnement ontvangen deelnemers aan de proef een tegoed van € 10,- op hun persoonlijke OV-chipkaart voor de periode vanaf 1 januari 2015.

Extra buslijn
Om de frequentie van het busvervoer te verhogen investeert BRENG ook in een extra buslijn. Buslijnen 7 en 107 zorgen er samen voor dat er in de spits elk kwartier een bus tussen Nijmegen Station Dukenburg en Bijsterhuizen rijdt. Bus 107 komt bovendien dichter bij de bedrijven op het terrein, zodat de loopafstand tot een minimum wordt beperkt. Daar waar de loopafstand tot de bedrijven groter is, introduceert BRENG leenfietsen. Werknemers kunnen alle informatie vinden via www.breng.nl/bijsterhuizen en www.breng-leenfiets.nl. Direct het gratis proefabonnement aanvragen kan via [email protected]  

Groot belang bij proef
Al ruim 15 werkgevers op Bijsterhuizen doen actief mee aan de proef. Elly Jaspers, parkmanager van Bedrijventerrein Bijsterhuizen: “De werkgevers op Bijsterhuizen hebben een groot belang bij deze proef. Niet alleen verlaagt het gebruik van de bus de parkeerdruk bij de bedrijven, ook de autokosten gaan omlaag. Daarnaast zorgt de combinatie bus & fiets voor minder tijdverlies door files en fittere werknemers. En met elkaar borgen we de bereikbaarheid van het terrein als geheel.”

Unieke samenwerking
De proef is het resultaat van een samenwerking tussen bedrijventerrein Bijsterhuizen, vervoerder BRENG en het programma SLIM werken en reizen. Een unieke samenwerking die de partijen helpt om beter op elkaars behoeften in te spelen. Nick Heister van BRENG: “Dankzij de intensieve samenwerking hebben wij een maatwerk aanbod kunnen samenstellen dat beter aansluit bij de wensen van de werkgevers van Bijsterhuizen en hun werknemers. En zo geven we deze proef natuurlijk een optimale kans van slagen. We gaan voor permanente verdubbeling van het aantal werknemers dat gebruik maakt van de bus op Bijsterhuizen. Als dat lukt, dan kan buslijn 7 blijven rijden over Bijsterhuizen.”

Over SLIM
Het project SLIM werken en reizen maakt deel uit van het overkoepelende programma SLIM (Samen Leidend in Mobiliteit).  In SLIM werken wegbeheerders, het bedrijfsleven en de Stadsregio Arnhem Nijmegen samen aan een betere verkeersdoorstroming. Zij stemmen hiervoor werkzaamheden af, benutten bestaande infrastructuur beter en bieden aantrekkelijke reisalternatieven aan. Deze proef maakt deel uit van het programma Fluitend naar je werk. Zie voor meer informatie www.slimopweg.info en www.fnjw.nl  en www.breng.nl/bijsterhuizen.

  
HS
 

Cookieinstellingen