Buis in vorm op Australian Open

Foto:

SIDNEY/BEUNINGEN, 26 januari 2013

SIDNEY/BEUNINGEN, 26 januari 2013

 

Na het geslaagde toernooi in Sydney trad Buis afgelopen week aan voor de Australian Open.

Enkelspel
Ze had een zware loting waarin ze allereerst in de kwartfinale van het enkelspel de als eerste geplaatste en nummer 3 van de wereld Jiske Griffioen trof.

In een spannende gelijkopgaande wedstrijd won Marjolein Buis de eerste set na een lange tiebreak. Ze maakte het vervolgens met 6-4 in de tweede set af.

In de halve finale stuitte Buis op Aniek van Koot, de nummer 2 van de wereld. Bij een tropische temperatuur van 40 graden Buis startte sterk en won de eerste set met 6-1. De tweede set kwam uit op een tiebreak, waarin Buis 2 matchpoints had, die ze helaas niet wist te verzilveren, waardoor er een beslissende derde set volgde. Deze ging met 6-3 naar van Koot.

“Ik baal van de twee gemiste matchpoints”, aldus Buis na afloop. “Maar ik heb wel een superprestatie neergezet door de nummer 3 van de wereld te verslaan en bijna van de nummer 2 te winnen.”

Dubbelspel
Anderhalf uur na de halve finale in het enkelspel moest Buis al weer aantreden in het dubbelspel samen met de Engelse Lucy Shuker.
In een erg spannende halve finale versloegen zij het Duits-Nederlandse koppel Walraven-Ellerbrock met 7-5, 6-4.

De volgende dag was het weer totaal omgeslagen en onder koele en winderige omstandigheden speelde Buis met haar partner de finale in het dubbelspel tegen van Koot en Griffioen. In een gelijkopgaande strijd ging de overwinning uiteindelijk met 6-4 en 6-3 naar haar tegenstandsters.

“Ik heb weer een geweldig toernooi gespeeld, ook al is het jammer van de gemiste kans in de kwartfinale tegen van Koot. Maar dat Lucy en ik de finale zouden halen had ik nooit durven hopen, per slot is dit pas het tweede toernooi dat we samen dubbelen, dus dat belooft nog wat voor de toekomst”, verklaarde Buis na afloop.

Foto Buis en Shuker runner up Australian Open